poniedziałek, 10 marca 2014

Pappardelle z cukinia

 
 

Składniki

Skladniki dla 2 osob :

*100-120 g makaronu Pappardelle
*4-5 szt. mlodych malych cukin
*mala cebula
*lyzka posiekanych ziol -kolendra , bazylia, tymianek
*sol , pieprz

Sposób przygotowania

1.
Pappardelle gotujemy al dente.
2.
Cukinie myjemy ,odcinamy konce i kroimy obieraczka do warzyw , na cienkie plasterki wzdluz.
3.
Cebule kroimy w drobna kostke i dusimy na dwoch lyzkach oliwy z oliwek.
4.
Cukinie dodajemy do cebuli . Po chwli dodajemy ziola . Dusmy jeszcze chwile ,do uzyskania zadawalajacej nas miekkosci cukini i doprawiamy sola .
5.
Ugotowane pappardelle dodajemy do cukini i mieszamy na patelni.
6.
Przekladamy na talerze i doprawiamy swiezo zmielonym pieprzem.
  • Rady

    Takie danie mozna spozywac solo lub jako dodatek do mies i ryb .




  • Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz