sobota, 8 marca 2014

Mielone z zoltym serem


Czasami lubie zrobic sobie odmiane ,od zwyklych mielonych . Choc te zwykle rowniez lubie :)



Składniki

* 50dkg. karkowki
* czerstwa bulka
* jajko
* cebula
* 2 zabki czosnku
* bulka tarta
* lyzeczka musztardy
* lyzke natki pietruszki
* ser zolty
* sol,pieprz,papryka w proszku slodka i ostra

  • Sposób przygotowania

    1.
    Karkowke mielimy. Bulke nalezy namoczyc w cieplym mleku.Cebule kroimy na drobna kostke ,czosnek siekamy.Ser kroimy w kostke.
    2.
    Do miesa dodajemy odcisnieta bulke ,jajko ,cebule ,czosnek ,lyzeczke musztardy ,lyzke posiekanej natki pietruszki,sol ,pieprz,obie papryki. Nalezy doprawic wedle uznania. Wszystko razem mieszamy.
    3.
    Formujemy kotlety, na srodek kazdego kladziemy ser zolty i zlepiamy razem. Panierujemy w bulce tartej i smazemy .

  • Rady

    Jezeli masa miesna bedzie zbyt luzna ,nalezy dodac troche bulki tartej.
    Jezeli nie mamy suchej bulki ,mozna zastapic ja bulka tarta .Bulke tarta wystarczy zalac cieplym mlekiem i zostawic do napecznienia .

  • Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz