Składniki
Skladniki dla 2 osob :*100-120 g makaronu Pappardelle
*4-5 szt. mlodych malych cukin
*mala cebula
*lyzka posiekanych ziol -kolendra , bazylia, tymianek
*sol , pieprz
Sposób przygotowania
- 1.
- Pappardelle gotujemy al dente.
- 2.
- Cukinie myjemy ,odcinamy konce i kroimy obieraczka do warzyw , na cienkie plasterki wzdluz.
- 3.
- Cebule kroimy w drobna kostke i dusimy na dwoch lyzkach oliwy z oliwek.
- 4.
- Cukinie dodajemy do cebuli . Po chwli dodajemy ziola . Dusmy jeszcze chwile ,do uzyskania zadawalajacej nas miekkosci cukini i doprawiamy sola .
- 5.
- Ugotowane pappardelle dodajemy do cukini i mieszamy na patelni.
- 6.
- Przekladamy na talerze i doprawiamy swiezo zmielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz