wtorek, 18 lutego 2014

Kulinaria Uli: Mielone w pieczarkach

Kulinaria Uli: Mielone w pieczarkach:     Składniki Skladniki : * pieczarki (w zaleznosci ile chcemy przygotowac kotletow) * mieso mielone * czosnek , cebula * bulka ...

Mielone w pieczarkach



 

 

Składniki

Skladniki :
* pieczarki (w zaleznosci ile chcemy przygotowac kotletow)
* mieso mielone
* czosnek , cebula
* bulka namoczona w mleku
* musztarda , sol , pieprz , majeranek
* jajko
Najlepiej kiedy mieso doprawimy , tak jak lubimy najbardziej :) .


Sposób przygotowania

1.
przygotowanie mielonych w pieczarkach - krok 1 Wykonanie: Pieczarki oczyszczamy i obieramy ze skorki , solimy je w srodku i pozostawiamy tak na okolo 10 min. , nastepnie je odwracamy aby sie pozbyc nagromadzonej wody (soku z pieczarek) . Przygotowujemy mieso -jezeli mamy w kawalku to mielimy ,najlepiej wtedy tez przemielic odcisnieta bulke , ladnie sie polaczy nam z miesem w jedna mase . Dodajemy drobno pokrojona cebule , zmiazdzony zabek czosku , musztarde , oraz przyprawy . Wyrabiamy mase miesna -najlepiej pozostawic taka mase na okolo 20 min. w lodowce , , aby przeszlo przyprawami , warto po wyjeciu z lodowki sprobowac jeszcze raz i ewntualnie doprawic . Nastepnie faszerujemy pieczarki - o tak : Tak przygotowane kotleciki , obtaczamy w jajku i bulce tartej - nastepnie smazymy na troche glebszym tluszczu , niz zwykle mielone .