sobota, 8 marca 2014

Jajka faszerowane wedzonym lososiem




Bardzo proste do przygotowania. Nadaja sie zarowno na swiateczne Wielkanocne sniadanie lub np. na prywatki karnawalowe w domu.

Składniki

Dla 4 osob:
4 jajka
3 plastry wedzonego lososa
lyzeczka musztardy
lyzeczka majonezu
sol , pieprz
rzezucha


Sposób przygotowania

1.
Jajka myjemy. Gotujemy na twrdo (okolo 10 min. )
2.
Obieramy ze skorupek. Dzileimy na pol.
3.
Wybieramy zoltka ,wrzucamy do miseczki .
4.
Lososia kroimy w drobna kostke ,dodajemy do zoltek.
5.
Dodajemy majonez ,musztarde,sol ,pieprz -do smaku. Mieszamy widelcem na gladka mase. Mozna rowniez zmiksowac (jak ,kto woli ;) )
6.
Napelniamy bialka I posypujemy rzezucha .
7.
Najlepiej pozostawic na kilka minut w chlodnym miejscu ,aby smaki sie przegryzly.
8.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz