Bardzo proste do przygotowania. Nadaja sie zarowno na swiateczne Wielkanocne sniadanie lub np. na prywatki karnawalowe w domu.
Składniki
Dla 4 osob:4 jajka
3 plastry wedzonego lososa
lyzeczka musztardy
lyzeczka majonezu
sol , pieprz
rzezucha
Sposób przygotowania
- 1.
- Jajka myjemy. Gotujemy na twrdo (okolo 10 min. )
- 2.
- Obieramy ze skorupek. Dzileimy na pol.
- 3.
- Wybieramy zoltka ,wrzucamy do miseczki .
- 4.
- Lososia kroimy w drobna kostke ,dodajemy do zoltek.
- 5.
- Dodajemy majonez ,musztarde,sol ,pieprz -do smaku. Mieszamy widelcem na gladka mase. Mozna rowniez zmiksowac (jak ,kto woli ;) )
- 6.
- Napelniamy bialka I posypujemy rzezucha .
- 7.
- Najlepiej pozostawic na kilka minut w chlodnym miejscu ,aby smaki sie przegryzly.
- 8.
- Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz