niedziela, 16 marca 2014

Krewetki z patelni z czosnkiem niedzwiedzim

 
 
 
 
Bardzo lubie krewetki z patelni ,eksperementuje z dodatkami ,tym razem postawilam na czosnek niedzwiedzi :)
 
 


 
 
 
Składniki

Dla 4 osob:
8 krewetek (swiezych ,mrozonych)
peczek czosnku niedzwidziego
zabek czosnku zwyklego
sol
swiezo mielony pieprz kolorowy
oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

1.
Mrozone krewetki rozmrozic ,oplukac i dobrze osuszyc.Swieze ewentualnie oczyscic.
2.
Czosnek niedzwiedzi umyc i dobrze osuszyc .Posiekac. Czosnek obrac i pokroic na plasterki
3.
Oliwe rozgrzewamy , smazymy krewetki po 1-2 minucie z kazdej strony . w miedzy czasie dodajemy plasterki czosnku ,krotka chwile pozniej czosnek niedzwiedzi. Solimy .
4.
Krewetki podajemy np. salata rzymska ,pomidorami ,ogorkiem oraz delikatnym dresingiem.
5.
Juz na talerzu doprawiamy swiezo zmielonym pieprzem .

3 komentarze: