Bardzo lubie krewetki z patelni ,eksperementuje z dodatkami ,tym razem postawilam na czosnek niedzwiedzi :)
Składniki
Dla 4 osob:8 krewetek (swiezych ,mrozonych)
peczek czosnku niedzwidziego
zabek czosnku zwyklego
sol
swiezo mielony pieprz kolorowy
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
- 1.
- Mrozone krewetki rozmrozic ,oplukac i dobrze osuszyc.Swieze ewentualnie oczyscic.
- 2.
- Czosnek niedzwiedzi umyc i dobrze osuszyc .Posiekac. Czosnek obrac i pokroic na plasterki
- 3.
- Oliwe rozgrzewamy , smazymy krewetki po 1-2 minucie z kazdej strony . w miedzy czasie dodajemy plasterki czosnku ,krotka chwile pozniej czosnek niedzwiedzi. Solimy .
- 4.
- Krewetki podajemy np. salata rzymska ,pomidorami ,ogorkiem oraz delikatnym dresingiem.
- 5.
- Juz na talerzu doprawiamy swiezo zmielonym pieprzem .
Ale pysznie Uleńko
OdpowiedzUsuńDziekuje Martus :*
OdpowiedzUsuńPyszota! Musimy wypróbować.
OdpowiedzUsuń